Videókártya

Videókártya

Ha Önnek fontos, hogy az asztali számítógépében az Ön igényeinek megfelelő videókártya legyen, akkor tökéletes helyen van. Ebben a kategóriában ugyanis az asztali számítógépek egyik alkatrészét, a videókártyát találja. Nagy videókártya-kínálattal várjuk, hogy valóban olyan videókártyával tudja felszerelni az asztali számítógépét, amire szüksége van.

A bal oldali “találatok szűkítése” szűrők segítségével tűpontossággal szűrhet a videókártyák tulajdonságai között. Így csak olyan termékek közül kell döntenie, amik teljesen megfelelnek elvárásainak.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Ezen az oldalon számos kiváló videókártyával találkozhat. Igyekeztünk úgy összeállítani a kínálatunkat, hogy mindenki igényét ki tudjuk elégíteni. Kezdve az otthoni, hobbi felhasználóktól egészen a komoly, csúcskategóriás videókártya teljesítményt igénylő gamerekig. Legyen szó akár videóvágásról, akár 3D modellezésről vagy játékokról, itt mindenki megtalálja azt a kiegészítőt, amire szüksége van.

Így válasszon videókártyát

Ahogy írtuk is, számos videókártya közül tud választani, ami olykor kicsit nehézkessé teheti a döntést. Ugyanakkor csak Ön tudja, hogy pontosan mire szeretné használni a számítógépét, és ennek függvényében milyen videókártyára van szüksége. Lehet, hogy az a videókártya, ami másnak elég, az Önnek túl gyenge lenne, és ez fordítva is igaz lehet.

Egy a lényeg: Önnek mindig a saját igényeit kell figyelembe vennie, és ennek megfelelően kell videókártyát választania. Érdemes végiggondolnia, hogy milyen programokat, játékokat, stb. kíván futtatni a számítógépén. Ha ezek megvannak, akkor már csak annak kell utánanéznie, hogy ezeknek a programoknak milyen gépigényük, videókártya-igényük van. Így könnyen be tudja azonosítani, hogy önnek milyen erős eszközre is van szüksége.

Sorba rendezés és szűrés a videókártyák között

Az oldalon sok tulajdonság alapján tud szűrni, vagy akár sorba is rendezheti a videókártyákat különböző tulajdonságok alapján. A bal oldali sávban többek között tud szűrni gyártó, chipgyártó, memóriatípus, memóriaméret, kimenetek, órajel alapján is. Ez mind-mind olyan fontos információ, melyek segíthetnek a döntésében. Csak pipálja ki az Ön számára fontos tulajdonságokat (akár többet is egymás után), és már szűri is a rendszer a találatokat. A találati listát pedig még sorba is tudja rendezni többek között az áruk szerint vagy épp a népszerűségük alapján.

Alapszabályok

Minél újabb típusú a videókártya memóriája (DDR5, DDR6, stb.) annál modernebb, annál jobb lesz. Fontos a kártya memóriájának sávszélessége, mely minél magasabb, annál gyorsabb a memória. És nagyon fontos még a videókártya dedikált memóriájának mérete is, mely 1 GB-tól indul, de nem ritka a 16-48 GB-os memória sem. Itt megint csak érdemes a nagyobb az jobb alapelvet követni, de persze csak úgy, ha az előzőeket is figyelembe veszi.

Csatlakozási lehetőségek

Fontos, hogy milyen csatlakozási lehetőségei vannak egy videókártyának. Rá tudja kötni HDMI-vel a TV-t? Több monitorkimenete van? DVI csatlakozó is van a videókártyán? Ez mind-mind fontos kérdés lehet, de csak Ön tudja, hogy melyik a fontos. Annak megfelelően döntsön, hogy mire fogja használni a számítógépét.

Ha szakértői segítségre lenne szüksége

Mi asztali számítógépek összeszerelésére szakosodtunk, így pontosan tudjuk, hogy mely alkatrész milyen tulajdonságokkal bír és mire érdemes használni. Ha szeretné ezt a szaktudást segítségül hívni, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.