Asztali számítógép konfigurációk

Asztali PC

Hogy megkönnyítsük vásárlóink számára a választást, most kategóriákra bontottuk széles termékkínálatunkat. Így nálunk mindenki megtalálhatja a kedvére való asztali PC-t, legyen szó egyszerű irodai felhasználásról vagy hardcore gamingről. Fontos, hogy kevés helyet foglaljon el az íróasztalon? Ön az abszolút prémiumot keresi? Épp az első számítógépét szeretné kiválasztani, de teljes mértékben laikus a témában? Segítünk! Kategóriáinkban többféle rangsorolási szempont alapján és rövid magyarázat kíséretében könnyedén kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb asztali gépet

Egy számítógép vásárlása előtt talán a legfontosabb szempont annak a meghatározása, hogy mire is szeretnénk használni jövőbeli gépünket. Ilyen tekintetben a legegyszerűbb és legklasszikusabb felosztás az irodai használat vagy a gaming felhasználás. 

Válogasson kedvére számítógép kínálatunkból!
Széles választék, kedvező árak, megbízható minőség!

AMD Ryzen Gamer PC | Keskeny PC | Irodai számítógépek | Gamer számítógépek [ Prémium számítógépek| Intel Core i3 Gamer PC | Intel Core i5 Gamer PC | Intel Core i7 Gamer PC

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Irodai számítógépek versus gamer számítógépek

Az első esetben egy olyan gépet keresünk, amely zökkenőmentesen teszi a dolgát az általános irodai feladatok (szövegszerkesztés, levelezés, böngészés az interneten, nyomtatás, stb.) során, de nem jön zavarba a multimédiás tartalmak (internetes videók, képnézegetés) lejátszása miatt sem. Az irodai gépek teljesítménye általában elmarad a gamer asztali gépeké mögött, azonban cserébe az áruk is mérsékeltebb. 
Ezzel szemben, ha gamer PC-t keresünk, akkor főképp szórakozás céljából, számítógépes játékok futtatásához választunk PC-t. Ilyenkor a legfontosabb szempont, ami előtérbe kerül, az a teljesítmény lesz. 

Asztali PC processzorteljesítmény alapján

Ha nem vagyunk teljesen laikusak a témában, akkor tudjuk, hogy a számítógép szíve a processzor. Gépünk teljesítményét az fogja meghatározni, hogy milyen processzorral szerelték fel. A processzorokat, általában gyártójuk alapján, két nagy csoportba soroljuk:

  • az AMD által gyártott, Ryzen fantázianévre keresztelt processzorcsalád
  • Az Intel által gyártott, nemes egyszerűséggel csak i3, i5, i7 és i9 elnevezésű processzorok; az emelkedő számsorrend egy-egy új generációt jelent az Intel processzoroknál, és értelemszerűen minél magasabb a szám, annál nagyobb teljesítményű gépről beszélünk.

Mind a Ryzen, mind az Intel processzorokkal ellátott asztali számítógépek arra vannak tervezve, hogy azokon kedvenc számítógépes játékaink akadás nélkül fussanak.

Ha a teljesítmény mellett fontos a kényelem is

Hogyan fokozható a maximális teljesítmény? Mitől lesz prémium érzete egy asztali PC-nek? Bizony, sok vásárlónknak fontos, hogy asztali gépe minél kisebb helyet foglaljon el az íróasztalán vagy az alatt. Kifejezetten ebből a célból hoztunk létre egy olyan kategóriát, ahol olyan PC-k találhatók, melyek vékony házzal kerültek kialakításra, ezáltal megkönnyítve azon vásárlóink döntését, akiknek fontos ez a kényelmi szempont.

Összefoglaló, további segítség

Immár tíz éve szerelünk össze olyan irodai és gamer PC-ket, melyek megbízható minőségűek, minden igényt kielégítenek, és az áruk is nagyon kedvező. A fenti leírás alapján próbáltunk rövid útmutatást adni ahhoz, hogy Ön akár egyedül is kiválaszthassa a saját szempontjai alapján az Önnek legmegfelelőbb asztali PC-t. Azonban ha nem tud dönteni, további kérdése van, vagy úgy érzi, hogy nincs elég tapasztalata a számítógép alkatrészeinek kiválasztásában, akkor szakértőink készséggel állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeinken.