SSD

SSD háttértárak

Ön ezen az oldalon a világ leggyorsabb háttértárait találja, azaz az SSD adattárolókat. Ideje volt már, hogy az immár bő 50 éve forgalomba lévő elődjét, a HDD-t lecseréljék. És nagy örömünkre szolgál, hogy Ön is halad a korral, és a lehető legjobbat választja számítógépébe.
Legyen szó akár új asztali számítógép összeállításáról, akár régi gépének fejlesztéséről, az SSD-ben nem fog csalódni. Ha eddig csak HDD típusú háttértárat használt, akkor óriási előrelépést jelent majd Önnek egy ilyen gyors merevlemez. Válassza ki az igényeinek legmegfelelőbbet, és tegye kosárba!

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Amikor egy asztali számítógép összeállításába kezd, akkor számos dologra kell gondolnia. Természetesen főleg azokra a feladatokra, tevékenységekre, melyekre használni fogja az összeállított számítógépét. De bármire is legyen szüksége, bármihez is szeretné majd használni a gépét, garantáltan fontos lesz a gyorsaság. Ehhez pedig nagyban hozzá tud járulni egy jól megválasztott SSD háttértár. De nem csak ez az egyetlen része a leendő számítógépének, mely felelős a gyorsaságért. Épp ezért fontos, hogy gyors, megbízható alkatrészekből állítsa össze az új hardvert.

Így működik az SSD
A szilárdtest-meghajtók, azaz az SSD-k nagy előnye épp a működésükből ered. Ezekben ugyanis egyetlen mozgó alkatrész sincs (az előd HDD-vel szemben). Memóriachipeket használunk bennük ugyanúgy, ahogy pl. egy pendrive esetén is. Ez egy sokkal egyszerűbb megoldás, mint a korábbi író- és olvasófejek alkalmazása, és sokkal-sokkal gyorsabb is.

Ezért érdemes SSD háttértárat vásárolni
Számos előnye van ezeknek a háttértáraknak a régi HDD típusúhoz képest. Nézzük meg most azokat, melyek miatt a legtöbben inkább ezt választják a régivel szemben.
A legfontosabb és legtöbbet emlegetett előnye a gyorsasága. Egyszerűen ég és föld a két kivitel sebessége. Épp ennek köszönhetően, ha valaki vált a HDD-ről SSD-re, akkor azonnal ha mást nem is fejleszt a gépén, érezni fogja a különbséget. Ha tehát egy gyors háttértárra van szüksége, egyértelmű, hogy ezt kell választania.
Már említettem fentebb, hogy nincsenek benne mozgó alkatrészek. Ennek számos előnye van. Egyrészt sokkal kevesebb energiára van szükség a működéséhez, azaz jelentősen kisebb a fogyasztása. Másrészt nem is melegszik annyira, sőt szinte egyáltalán nem. Sokkal jobban is bírja a szélsőséges körülményeket is (a nagyon hideget éppúgy, mint a nagyon meleget). 
Szintén a mozgó alkatrésztől való mentességének köszönhetően kevésbé sérülékeny. Míg egy HDD esetén egy-egy ütéstől, leejtéstől szinte biztos, hogy valami sérülés keletkezik benne, az SSD esetén erről szó sincs. Sokkal jobban bírja a gyűrődést, sokkal megbízhatóbb ilyen szempontból is.

Mindebből jól látható, hogy egy valóban jó, gyors és időtálló eszközről van szó.

Szűrjön igényei szerint
A képernyő bal oldalán talál egy kiváló szűrőt, amelyet mindenképp érdemes használnia. Itt számos paraméter alapján ki tudja szűrni azokat a termékeket, melyek megfelelnek az Ön igényeinek. Ha leszűrte azokat az SSD-ket, melyek megfelelnek mindennek, amire szüksége van, máris kedvére válogathat, nem nyúlhat mellé.

Többféle szűrési lehetőség közül is választhat, egyúttal több szempontból is szűkítheti a listát, csak pipálja be, mire van szüksége. Kereshet gyártókat vagy csatlakozó szerint is (nem mindegy, hogy belső vagy külső merevlemezt szeretne-e). Továbbá természetesen ott van a méret és a sebesség is.