Monitor

Monitor

Az ember nagyon vizuális lény, de korábban csak az emlékeinkre tudtunk hagyatkozni. Ma viszont már a kiváló képminőséggel rendelkező televíziók, telefonok és monitorok is kielégítő vizuális élményt nyújtanak számunkra. Olyan szintű technikai fejlődésen mentek keresztül ezek a képmegjelenítésre szolgáló eszközök, ami korábban elképzelhetetlen volt.
Ma már minden igényt kielégítő monitorok vannak, melyeket itt, ebben a kategóriában meg is tud vásárolni. Szépek, gyorsak, sok csatlakozási lehetőséggel, tényleg minden igényt kielégítenek, bármire is legyen szüksége.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Ugye Önnek sem mindegy, hogy mit néz? Ez a kérdés akkor is megállja a helyét, ha egy televíziós műsorról vagy filmről van szó. És akkor is, ha arról a monitorról beszélünk, amire a szemei minden nap több órán át tapadnak. Közel sem mindegy, hogy ez a monitor milyen minőségű, mit tud, mennyire élethű képet ad. És akkor az egyéni igényekről még nem is beszéltem.
Mindenképp fontos, hogy úgy válasszon monitort magának, hogy az az Ön igényeinek maximálisan megfeleljen. Ugyanez igaz a számítógép minden perifériájára, ezt ne felejtse el, amikor választ. Tartsa még szem előtt azt, hogy a monitor csatlakozói kompatibilisek legyenek a számítógépen lévő csatlakozókkal. Manapság a legnépszerűbb csatlakozó a HDMI és a DP (Display Port) ugyanakkor még jelen van a VGA és a DVI csatlakozó is.

Szűrjön a monitor tulajdonságaira

Webáruházunk úgy van felépítve, hogy könnyen és gyorsan tudjon szűrni a termékek között. Ez nagyon gyorssá és könnyűvé teszi a választást. Csak kiválasztja (kipipálja) az Önnek fontos tulajdonságot vagy tulajdonságokat a bal oldali szűrőben, és már kész is. Ha ezt megtette, máris csak azokat a termékeket látja, melyek megfelelnek az Ön igényeinek.
Innentől kezdve gyerekjáték lesz a választás, főleg, ha valóban tudja, mit szeretne, milyen tulajdonságok a legfontosabbak Önnek egy monitorban. Ha viszont kétségei vannak, az alábbiakban segítünk pár tulajdonság részletezésével.

Felbontás és kijelzőméret

Nem ugyanazok az igényei egy írónak, mint egy képszerkesztéssel is foglalkozó szakembernek. Egy szövegszerkesztő megjelenítéséhez például nem kell nagy monitor, de még csak a kijelző felbontásának sem kell hatalmasnak lennie. Ugyanakkor egy képszerkesztés során látni kell minden egyes apró részletet, és sokszor lesz használva a nagyítás funkció is. Ez pedig már nagy felbontásért és nagy kijelzőméretért kiált. De ugyanez igaz arra is, ha valaki a monitorján szeretne filmeket nézni nagy méretben és kiváló felbontás mellett.

Fényerő

A fényerő akkor fontos, ha nagyon világos helyen használja a monitort. Például, ha kültéren vagy ablaknál használja, ahol sok fény szűrődik be. Ekkor ugyanis nagyobb fényerőre lesz szüksége, hogy jól látható maradjon a képernyő. Egy sötét vagy jól árnyékolt szobában nincs olyan nagy jelentősége a nagy fényerőnek, mert úgyis csak zavaró lenne és csökkentené.

Képfrissítés

Ha 3D tervezéssel, videózással és főleg, ha számítógépes játékokkal foglalkozik, akkor mindenképp a magas képfrissítésű (144+ Hz) monitorokat válassza. Ugyanakkor egy átlag felhasználónak ez nem égetően fontos tulajdonság, így az alacsonyabb értékek is megfelelnek.

Extrák

A monitorok igazából alapvetően kimeneti eszközök. De ma már olyan fejlett eszközökről beszélünk, hogy immár beviteli eszközként is funkcionálnak. Gondoljon csak az érintőképernyős monitorokra. Emellett további extraként jelentkezik a két vezeték nélküli csatlakozási lehetőség is, a wifi és a Bluetooth. Ezek kiváló kiegészítői az olyan bemeneti eszközöknek, mint az USB, HDMI vagy a DVI.

Legyen szüksége bármilyen monitorra, itt megtalálja. Ha mégis segítségre van szüksége a választásban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.